ART BRUNCH "Kezdetben volt a kert"

nov. 06., Szo

|

Budapest, Füvészkert, Illés utca

ART BRUNCH "Kezdetben volt a kert"

Kiállítás megnyitó

A regisztráció lezárult
Megnézem a többi eseményt

Idő és helyszín

2021. nov. 06. 11:00 – 15:00

Budapest, Füvészkert, Illés utca

Nehezen találjuk emberként a helyünket az ökoszisztémában. Újra meg újra emlékeztetni kell magunkat, valamint egymást is a hosszú távú együttélés törékeny mivoltára. Nekünk nagyobb szükségünk van a növényvilágra, mint fordítva, ezért érdemes ennek tudatában cselekednünk.

A 250 éves Füvészkert, olyan mint maga a kiállítás címének inspirálója - Lesznai Anna - Kezdetben volt a kert című könyve. Nyugodt és ráérős, mint maga a nagyregény. Korszakunk lényege és atmoszférája ezt a magatartást ritkán engedi meg magának. Figyelmeztetni kell magunkat rá, hogy ezekre a városi szövetekre/ szigetekre nagy szükségünk van. A kiállítás célja, hogy segítse az  egyensúly megtalálását, megtartását.

A Kert és az abban elhelyezett művek egymást erősítő párbeszéde már-már azt az érzést keltik, hogy a tárgyak nemcsak a természetből inspirálódnak, hanem jobban is érzik magukat ebben a közegben. Az ott elhelyezett alkotások arra hivatottak rámutatni, hogy a természet/művészet állandó diskurzusban van egymással, és a művészet is lehet tudatosan fenntartható a természettel párhuzamban.

A kanonizált kiállítói terekből kilépve lehetőségünk nyílik egyszerre feltöltődni, tanulni és elveszni a természetben. 

***

Kurátor:

Oláh Orsolya - képzőművész, kurátor

Kiállítók:

Benczúr Emese

Fajgerné Dudás Andrea Júlia

Kárándi Mónika

Horváth Gideon

Mátyási Péter

Tranker Kata

Vető Orsolya Lia

***

A kiállítása a DESIGN-INSTITUTE és a Füvészkert közös fejlesztési projekt keretein belül született meg.