EGYÜTT VAGY EGYEDÜL

nov. 11., Cs

|

Budapest

EGYÜTT VAGY EGYEDÜL

Témánk lesz az inspiráló célkitűzés és annak összefogáson alapuló megvalósítása, valamint építészeti és kulturális kontextusa.

A regisztráció lezárult
Megnézem a többi eseményt

Idő és helyszín

2021. nov. 11. 16:30 – 18:00

Budapest, Budapest, Füvészkert, Illés utca

Bemutatkozik Fajcsák Dénes és Fábián Gábor, az Arkt stúdió építészeinek példaértékű projektje, mely a saját kezdeményezésen alapuló közösségépítés koncepciójára épült az egri Gárdonyi kertben.

Témánk lesz az inspiráló célkitűzés és annak összefogáson alapuló megvalósítása, valamint építészeti és kulturális kontextusa.

Hogyan születik meg egy megbízói gondolat és az építészek párbeszédéből a természetben lévő egyedüllét unikális élménye?

A természet megtapasztalása, a csend az egyedüllét nyugalma bontakozik ki a projektben a lombok között az építészeti koncepció által. A Bükk hegység lábánál, Eger közelségében elterülő Noszvaj izgalmas turisztikai helyszín. A kulináris élmények, borászat, kulturális értékek mellett a táj természeti szépsége újabb élményeket nyújthatnak.

A kulturális értékek, a noszvaji barlang művésztelep társadalmi közösség formálása, számos izgalmas értéket jelenít meg. Ennek egyik izgalmas vonatkozása egyetemekkel való együttműködés, közös fejlesztés!

Vendég:

Fábián Gábor és Fajcsák Dénes -  Arkt Építész Stúdió, alapítók és vezető tervezők

Rázsi Botond - Eger Megyei Jogú Város volt alpolgármestere, jelenleg a Szilágyi Erzsébet Gimnázium igazgatója

Maliga Péter - Noszvaj, Treeshouse alapító és tulajdonos

Segal Viktor - gasztronómiai tanácsadó, Bocuse D'or séf

Moderátor:

Puczkó László - élménymérnök

Fónagy Dóra - Defo, építész, designer