hatter_01.jpg
szekreny_04.png
szekreny_05.png
szekreny_06.png

’tőlünk NEKED’
ADOMÁNYGYŰJTÉS ÉS KIÁLLÍTÁS

Adni jó. A művészetek élhetővé teszik a világunkat. A kreativitás utat tör a szürkeségben. Légy te is művészet kedvelő adakozó, aki a kreatív megoldások híve!

Idei karácsonyi kampányunk célja, hogy megmutassuk milyen sokféleképpen tehetjük jobbá a mindennapokat. Régi, fa szekrényeket újítunk fel képzőművészek segítségével, majd helyezünk ki közterekre. Kortárs alkotóink a szekrények funkciójának megtartásával alakítják művészeti tárgyakká a már jobb időket is megélt bútordarabokat és adnak új életet számukra.

 

Az újonnan születű alkotásoknak több funkciója is lesz:

  • művészeti installációként inspirál

  • adományok gyűjtésére hív

  • felhívja a figyelmet egy akcióra, ami nem más, mint a jótékony adakozás a művészet segítségével.

 

Ezeknek a szekrény installációknak örökbefogadókat keresünk, olyan támogatók vagy vállalkozások személyében, akik társadalmi érzékenységük okán tudnak és akarnak is segíteni a rászorulókon. Mindezt úgy, hogy az örökbefogadók közben tudatosan a művészet erejét is elismerik.

A kortárs művészek által felújított szekrények 2021. december 11-én (csak ezen a napon) a Bartók Béla úton látnak majd napvilágot. Egy 1 napos esemény keretében megtekinthetőek lesznek a nyilvánosság számára. A szekrények kihelyezésének a célja, hogy felhívják a figyelmet az adakozásra, az adománygyűjtésre. Meséljenek a szekrények a szavak helyett. Állítsák meg az érdeklődőket és adjanak témát a beszélgetéseknek.

December 13-ától a szekrények a Defo-ba kerülnek, amelyek bárki számára
megtekinthetőek lesznek. Ide várjuk majd az adományokat is.

HOGYAN SEGÍTHETSZ?

 

Először is nézd meg a szekrényeket és olvasd el, amit mi gondolunk erről a kampányról. Ha egyetértesz a céljainkkal akkor Te is sokat tehetsz.

  1. Örökbefogadhatsz egy szekrényt.

  2. Adományozhatsz az általunk támogatni kívánt Tehetségműhely Közhasznú Alapítványnak, amely Tehetségek felkarolásával foglalkozik.

 

December 11-22. Között a DESIGN-INSTITUTE bázisán, a Bartók Béla úti Defo laborban várjuk az adományokat az alapítvány javára.

KIK VAGYUNK?

 

A DESIGN-INSTITUTE küldetése a design, mint szemléletmód, mint életstílus, mint gondolkodási ökoszisztéma megfogalmazása és képviselete. Csapatunk idén ennek mentén, továbbá a fenntarthatóság és a közösségépítés nevében készül az ünnepi időszakra. Célunk, hogy hagyományt teremtsünk egy előremutató és példaértékű karácsonyi összefogással.

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK:

logo_01.jpg

FŐTÁMOGATÓNK:

logo_02.jpg